Ook met onze lenzen een scherpe blik!

Grofweg zijn er twee soorten lenzen: zachte en harde lenzen. De verschillen zijn groot en welke soort en wat voor u geschikt is, is afhankelijk van de eisen die u stelt aan comfort en gemak, van uw werk, sport en budget en natuurlijk van uw ogen.

Lenzen zijn verkrijgbaar in vele sterktes. Daardoor zijn lenzen voor veel mensen geschikt. Laat u hierover informeren door Frey Oogzorg.

Harde lenzen

Het voordeel van harde (vormstabiele) lenzen is dat ze zeer scherp zicht geven. Doordat ze makkelijk zuurstof doorlaten, geven harde lenzen de kleinste kans op oogproblemen. Een paar harde lenzen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee, waardoor deze goedkoper zijn dan zachte lenzen. De gewenningsperiode van harde lenzen is langer dan van zachte lenzen en zodra er een vuiltje onder de lens komt, irriteert dat. Ook zijn harde lenzen niet voor alle sporten geschikt.

Zachte lenzen

Een groot voordeel van zachte lenzen is het draagcomfort. Over het algemeen voelen ze vanaf het begin goed. Zachte lenzen hebben een hoge mate van wateropname en zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en tijdens het sporten. Een nadeel is dat zachte lenzen regelmatig vervangen moeten worden. Er bestaan dag-, week-, tweewekelijkse en maandlenzen. Halfjaarslenzen zijn er ook nog, maar deze worden gemaakt van een traditioneel lensmateriaal. Tegenwoordig zijn zachte lenzen vijf keer meer zuurstofdoorlatend en gezonder voor het oog ten opzichte van een traditionele zachte lens.

Controle

Laat regelmatig uw ogen en lenzen controleren.

De meeste contactlensgerelateerde complicaties kunt u voorkomen door elk half jaar uw ogen te laten controleren door Frey Oogzorg. Wij zien kleine irritaties aan uw oog al in een vroeg stadium en we kunnen daardoor snel een oplossing zoeken.

Advies

Wij werken met de nieuwste apparatuur waardoor wij u deskundig kunnen informeren over de mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over eventuele verbeteringen als u graag contactlenzen draagt.

FREY OOGZORG & UW ZORGVERZEKERING

Frey Oogzorg is bij vrijwel elke zorgverzekeraar aangesloten. Zo declareren we o.a. bij Menzis, Achmea, Agis, CZ, VGZ, Interpolis, IZZ en Zilveren Kruis. Het is dus niet nodig om naar een specifieke optiekketen te gaan om vergoedingen voor uw bril of contactlenzen te ontvangen. Mocht u aangesloten zijn bij een andere zorgverzekeraar dan controleren wij voor u of u recht heeft op een vergoeding.

Meer informatie